Rwanda Flag

De Rwandese Ambassade in Brussel

België Flag

Rwandese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Rwandese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Rwandese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Rwanda in België.

Adres:

De Rwandese Ambassade in België
Rwandan Embassy in Brussels, Belgium Bloemenlaan 1 1150 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 763 07 21

Faxnummer:

(+32) 2 763 07 53

Email:

ambarwanda@gmail.com

Website:

www.ambarwanda.be

Ambassadeur:

Mr Robert Masozera Mutanguha

Openingstijden:

De Ambassade van Rwanda in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Rwandese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Rwandese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Robert Masozera Mutanguha - Ambassadeur van Rwanda in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 763 07 21 of email ambarwanda@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Rwandese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Rwanda in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Rwandese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Rwandese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Rwandese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Rwandese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Rwanda in België op een rijtje gezet: Gent

Zoek een hotel in de buurt van de Rwandese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Rwandese ambassade.

Reisverzekering voor België en Rwanda - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Rwanda. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Rwanda.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Rwanda kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Rwanda in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Rwanda te bezoeken evenals aan Rwandese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Rwandese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Rwandese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Rwandese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Rwandese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 763 07 21 of per email ambarwanda@gmail.com