Turkije Flag

De Turkse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Turkse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Turkse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Turkse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Turkije in BelgiŽ.

Adres:

De Turkse Ambassade in BelgiŽ
Turkish Embassy in Brussels, Belgium Rue Montoyer 4 1000 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2.513.40.95

Faxnummer:

(+32) 2.514.07.48

Email:

embassy.brussels@mfa.gov.tr

Website:

bruksel.be.mfa.gov.tr

Ambassadeur:

Vacant

Openingstijden:

De Ambassade van Turkije in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Turkse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Turkse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Vacant - Ambassadeur van Turkije in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2.513.40.95 of email embassy.brussels@mfa.gov.tr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Turkse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Turkije in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Turkse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Turkse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Turkse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Turkse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Turkije in BelgiŽ op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Turkse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Turkse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Turkije - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Turkije. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Turkije.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Turkije kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Turkije in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Turkije te bezoeken evenals aan Turkse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Turkse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Turkse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Turkse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Turkse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2.513.40.95 of per email embassy.brussels@mfa.gov.tr