Montenegro Flag

De Montenegrijnse Ambassade in Brussel

België Flag

Montenegrijnse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Montenegrijnse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Montenegrijnse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Montenegro in België.

Adres:

De Montenegrijnse Ambassade in België
Montenegrin Embassy in Brussels, Belgium Troonstraat 117 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 705 29 92 (+32) 2 705 28 51

Faxnummer:

(+32) 2 726 01 55

Email:

belgium@mfa.gov.me

Website:

Ambassadeur:

Mr Vesko Garcevic

Openingstijden:

De Ambassade van Montenegro in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Montenegrijnse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Montenegrijnse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Vesko Garcevic - Ambassadeur van Montenegro in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 705 29 92 (+32) 2 705 28 51 of email belgium@mfa.gov.me

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Montenegrijnse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Montenegro in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Montenegrijnse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Montenegrijnse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Montenegrijnse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Montenegrijnse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Montenegro in België op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Montenegrijnse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Montenegrijnse ambassade.

Reisverzekering voor België en Montenegro - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Montenegro. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Montenegro.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Montenegro kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Montenegro in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Montenegro te bezoeken evenals aan Montenegrijnse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Montenegrijnse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Montenegrijnse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Montenegrijnse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Montenegrijnse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 705 29 92 (+32) 2 705 28 51 of per email belgium@mfa.gov.me