België Flag

De Belgische Ambassade in Riyadh

Saoedi Arabië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Saoedi Arabië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Riyadh. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Saoedi Arabië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Saoedi Arabië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Saoedi Arabië
Belgian Embassy in Riyadh, Saudi Arabia Diplomatic quarter Main Road 2, House A2 P.O. Box 94396 Riyadh 11693 Saudi Arabia

Telefoonnummer:

(+966) (1) 488-2888

Faxnummer:

(+966) (1) 488-2033

Email:

riyadh@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/riyadh

Ambassadeur:

Mr Marc Vinck

Openingstijden:

De Ambassade van België in Riyadh is een bilaterale missie in Saoedi Arabië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Saoedi Arabië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Riyadh staat onder leiding van Mr Marc Vinck - Ambassadeur van België in Saoedi Arabië en is bereikbaar per telefoon (+966) (1) 488-2888 of email riyadh@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Riyadh vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Saoedi Arabië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Riyadh? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Saoedi Arabië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Saoedi Arabië op een rijtje gezet: Jeddah

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Riyadh - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Riyadh of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Saoedi Arabië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Saoedi Arabië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Riyadh verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Saoedi Arabië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Saoedi Arabië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Riyadh uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Riyadh via telefoon (+966) (1) 488-2888 of per email riyadh@diplobel.org