BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in La Paz

Bolivia Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Bolivia. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in La Paz. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Bolivia. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in Bolivia.

Adres:

De Belgische Ambassade in Bolivia
Belgian Embassy in La Paz, Bolivia Calle 9 no 6 Achumani Casilla 2433 La Paz Bolivia

Telefoonnummer:

(+591) (2) 277.14.30

Faxnummer:

(+591) (2) 279.12.19

Email:

LaPaz@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/lapaz

Ambassadeur:

Mr Frank Van de Craen

Openingstijden:

08:30 - 17:00

De Ambassade van BelgiŽ in La Paz is een bilaterale missie in Bolivia en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Bolivia.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in La Paz staat onder leiding van Mr Frank Van de Craen - Ambassadeur van BelgiŽ in Bolivia en is bereikbaar per telefoon (+591) (2) 277.14.30 of email LaPaz@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in La Paz vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Bolivia

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in La Paz? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Bolivia om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in Bolivia op een rijtje gezet: La Paz en Santa Cruz

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in La Paz - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in La Paz of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Bolivia en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Bolivia of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in La Paz verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Bolivia die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Bolivia wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in La Paz uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in La Paz via telefoon (+591) (2) 277.14.30 of per email LaPaz@diplobel.org