België Flag

De Belgische Ambassade in Brasilia

Brazilië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Brazilië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Brasilia. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Brazilië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Brazilië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Brazilië
Belgian Embassy in Brasilia, Brazil - SES Avenida das Nacoes quadra 809 lote 32, 70.422-900 - Brasilia - DF - Brazil

Telefoonnummer:

(+55) 61 3443 1133

Faxnummer:

Email:

brasilia@diplobel.fed.be

Website:

brazil.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

CLAES Peter

Openingstijden:

De Ambassade van België in Brasilia is een bilaterale missie in Brazilië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Brazilië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Brasilia staat onder leiding van CLAES Peter - Ambassadeur van België in Brazilië en is bereikbaar per telefoon (+55) 61 3443 1133 of email brasilia@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Brasilia vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Brazilië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Brasilia? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Brazilië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Brazilië op een rijtje gezet: Belem, Belo Horizonte, Campinas, Curitiba, Florianopolis, Fortaleza, Manaus, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador, Santos, Sao Paulo en Vitoria

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Brasilia - Brazilië. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Brazilië en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Brazilië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Brasilia verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Brazilië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Brazilië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Brasilia uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Brasilia via telefoon (+55) 61 3443 1133 of per email brasilia@diplobel.fed.be