België Flag

De Belgische Ambassade in Yaounde

Kameroen Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Kameroen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Yaounde. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kameroen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Kameroen.

Adres:

De Belgische Ambassade in Kameroen
Belgian Embassy in Yaounde, Cameroon - Rue 1792 - Quartier Nouveau Bastos - B.P. 816 Yaounde - Cameroon

Telefoonnummer:

(+237) 222 215291

Faxnummer:

(+237) 222 200521

Email:

yaounde@diplobel.org

Website:

cameroon.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

JACQUEMIN Eric

Openingstijden:

De Ambassade van België in Yaounde is een bilaterale missie in Kameroen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kameroen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Yaounde staat onder leiding van JACQUEMIN Eric - Ambassadeur van België in Kameroen en is bereikbaar per telefoon (+237) 222 215291 of email yaounde@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Yaounde vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Kameroen

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Yaounde? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Kameroen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Kameroen op een rijtje gezet: Douala

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Yaounde - Kameroen. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Kameroen en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kameroen of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Yaounde verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kameroen die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Kameroen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Yaounde uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Yaounde via telefoon (+237) 222 215291 of per email yaounde@diplobel.org