België Flag

De Belgische Ambassade in Bogota

Colombia Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Colombia. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Bogota. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Colombia. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Colombia.

Adres:

De Belgische Ambassade in Colombia
Belgian Embassy in Bogota, Colombia Calle 26 - no4 A-45 - piso 7 Apartado aereo 3564 Bogota D.C. Colombia

Telefoonnummer:

(+57) (1) 380.03.70 (+57) (1) 380.03.80

Faxnummer:

(+57) (1) 380.03.40

Email:

bogota@diplobel.org

Website:

www.diplobel.org/colombia

Ambassadeur:

Mr Jean Luc Bodson

Openingstijden:

Mon-Thu: 09.00-12.00 and 14.00-16.00 Fri: 09.00-13.00

De Ambassade van België in Bogota is een bilaterale missie in Colombia en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Colombia.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Bogota staat onder leiding van Mr Jean Luc Bodson - Ambassadeur van België in Colombia en is bereikbaar per telefoon (+57) (1) 380.03.70 (+57) (1) 380.03.80 of email bogota@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Bogota vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Colombia

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Bogota? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Colombia om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Colombia op een rijtje gezet: Barranquilla, Bucaramanga, Cali, Cartagena en Medellin

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Bogota - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Bogota of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Colombia en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Colombia of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Bogota verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Colombia die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Colombia wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Bogota uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Bogota via telefoon (+57) (1) 380.03.70 (+57) (1) 380.03.80 of per email bogota@diplobel.org