België Flag

De Belgische Ambassade in Kinshasa

Congo (Democratische Republiek) Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Congo (Democratische Republiek). Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Kinshasa. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Congo (Democratische Republiek). Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Congo (Democratische Republiek).

Adres:

De Belgische Ambassade in Congo (Democratische Republiek)
Belgian Embassy in Kinshasa, Congo (Democratic Republic) - Boulevard du 30 Juin, 133 - Gombe / Acces au public : Avenue des Jacarandas - Gombe - B.P. 899 - Kinshasa - Congo (Democratic Republic)

Telefoonnummer:

(+243) 996 022100

Faxnummer:

_

Email:

kinshasa@diplobel.fed.be

Website:

rdcongo.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

de BILDERLING Roxane

Openingstijden:

De Ambassade van België in Kinshasa is een bilaterale missie in Congo (Democratische Republiek) en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Congo (Democratische Republiek).

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Kinshasa staat onder leiding van de BILDERLING Roxane - Ambassadeur van België in Congo (Democratische Republiek) en is bereikbaar per telefoon (+243) 996 022100 of email kinshasa@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Kinshasa vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Congo (Democratische Republiek)

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Kinshasa? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Congo (Democratische Republiek) om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Congo (Democratische Republiek) op een rijtje gezet: Goma, Lubumbashi en Matadi

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Kinshasa - Congo (Democratische Republiek). Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Congo (Democratische Republiek) en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Congo (Democratische Republiek) of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kinshasa verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Congo (Democratische Republiek) die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Congo (Democratische Republiek) wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Kinshasa uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Kinshasa via telefoon (+243) 996 022100 of per email kinshasa@diplobel.fed.be