België

Consulaat van België in Lubumbashi

Congo (Democratische Republiek)

Belgische Diplomatieke Missie in Congo (Democratische Republiek). Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Lubumbashi. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Congo (Democratische Republiek). Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Congo (Democratische Republiek).

Het Consulaat van België in Lubumbashi
Belgian Consulate General in Lubumbashi, Congo (Democratic Republic) - Avenue Lufira 990 - Lubumbashi - Congo (Democratic Republic)

Telefoonnummer:

(+243) (0)997 015 803

Faxnummer:

Email:

lubumbashi@diplobel.fed.be

Website:

rdcongo.diplomatie.belgium.be

Consul:

Consul General

Openingstijden:

Het Consulaat van België in Lubumbashi is een bilaterale missie in Congo (Democratische Republiek) en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Congo (Democratische Republiek).

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Lubumbashi staat onder leiding van Consul General van België in Congo (Democratische Republiek) en is bereikbaar per telefoon (+243) (0)997 015 803 of email lubumbashi@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+243) (0)997 015 803 of email lubumbashi@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Congo (Democratische Republiek)

Ver verwijderd van het Consulaat in Lubumbashi? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Congo (Democratische Republiek). Als het Belgische consulaat in Lubumbashi ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Congo (Democratische Republiek) op een rijtje gezet: Goma, Lubumbashi en Matadi

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Congo (Democratische Republiek) - Indien het consulaat in Lubumbashi of eventuele andere consulaten van België in Congo (Democratische Republiek) u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Congo (Democratische Republiek) Ambassade van België in Kinshasa

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Lubumbashi - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Lubumbashi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Congo (Democratische Republiek) en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Congo (Democratische Republiek) of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.