België Flag

De Belgische Ambassade in Seoul

Zuid Korea Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Zuid Korea. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Seoul. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zuid Korea. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Zuid Korea.

Adres:

De Belgische Ambassade in Zuid Korea
Belgian Embassy in Seoul, Korea (Republic) 737-10 Hannam 2dong, Yongsan-gu Seoul 140-893 Korea (Republic)

Telefoonnummer:

(+82) (2) 749-0381 / 4

Faxnummer:

(+82) (2) 797-1688

Email:

seoul@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/seoul/

Ambassadeur:

Mr Pierre Clement Dubboisson

Openingstijden:

De Ambassade van België in Seoul is een bilaterale missie in Zuid Korea en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zuid Korea.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Seoul staat onder leiding van Mr Pierre Clement Dubboisson - Ambassadeur van België in Zuid Korea en is bereikbaar per telefoon (+82) (2) 749-0381 / 4 of email seoul@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Seoul vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Zuid Korea

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Seoul? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Zuid Korea om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Zuid Korea op een rijtje gezet: Busan

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Seoul - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Seoul of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Zuid Korea en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Korea of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Seoul verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zuid Korea die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Zuid Korea wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Seoul uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Seoul via telefoon (+82) (2) 749-0381 / 4 of per email seoul@diplobel.fed.be