België Flag

De Belgische Ambassade in San Jose

Costa Rica Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Costa Rica. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in San Jose. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Costa Rica. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Costa Rica.

Adres:

De Belgische Ambassade in Costa Rica
Belgian Embassy in San Jose, Costa Rica Los Yoses - 4e entrada 50 m sur de la Subaru Apartado Postal 3725 1000 San Jose Costa Rica

Telefoonnummer:

(+506) 280.44.35 (+506) 225.62.55

Faxnummer:

(+506) 225.03.51

Email:

SanJose@diplobel.org

Website:

www.diplobel.org/costarica

Ambassadeur:

Fabienne Cheront, Charge dAffaires a.i.

Openingstijden:

Mon-Thu: 07:30 a 16:00 Fri: 07:30 a 13:00

De Ambassade van België in San Jose is een bilaterale missie in Costa Rica en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Costa Rica.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in San Jose staat onder leiding van Fabienne Cheront, Charge dAffaires a.i. van België in Costa Rica en is bereikbaar per telefoon (+506) 280.44.35 (+506) 225.62.55 of email SanJose@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in San Jose vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Costa Rica

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in San Jose? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Costa Rica om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Costa Rica op een rijtje gezet: San Jose

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in San Jose - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in San Jose of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Costa Rica en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Costa Rica of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in San Jose verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Costa Rica die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Costa Rica wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in San Jose uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in San Jose via telefoon (+506) 280.44.35 (+506) 225.62.55 of per email SanJose@diplobel.org