België Flag

De Belgische Ambassade in Zagreb

Kroatië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Kroatië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Zagreb. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kroatië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Kroatië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Kroatië
Belgian Embassy in Zagreb, Croatia Pantovcak 125 B1 10000 Zagreb Croatia

Telefoonnummer:

(+385) (1) 457.89.01

Faxnummer:

(+385) (1) 457.89.02 (+385) (1) 457.89.03 (consular section)

Email:

zagreb@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/zagreb/

Ambassadeur:

Mrs Nancy Rossignol

Openingstijden:

De Ambassade van België in Zagreb is een bilaterale missie in Kroatië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kroatië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Zagreb staat onder leiding van Mrs Nancy Rossignol - Ambassadeur van België in Kroatië en is bereikbaar per telefoon (+385) (1) 457.89.01 of email zagreb@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Zagreb vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Kroatië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Zagreb? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Kroatië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Kroatië op een rijtje gezet: Dubrovnik

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Zagreb - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Zagreb of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Kroatië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kroatië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Zagreb verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kroatië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Kroatië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Zagreb uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Zagreb via telefoon (+385) (1) 457.89.01 of per email zagreb@diplobel.fed.be