België Flag

De Belgische Ambassade in Libreville

Gabon Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Gabon. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Libreville. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Gabon. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Gabon.

Adres:

De Belgische Ambassade in Gabon
Belgian Embassy in Libreville, Gabon Quartier Bas de Guo-Guo B.P. 4079 Libreville Gabon

Telefoonnummer:

(+241) 73.29.92 (+241) 73.08.71

Faxnummer:

(+241) 73.96.94

Email:

Libreville@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/libreville

Ambassadeur:

Ivo Goemans

Openingstijden:

De Ambassade van België in Libreville is een bilaterale missie in Gabon en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Gabon.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Libreville staat onder leiding van Ivo Goemans - Ambassadeur van België in Gabon en is bereikbaar per telefoon (+241) 73.29.92 (+241) 73.08.71 of email Libreville@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Libreville vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Gabon

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Libreville? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Gabon om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Gabon op een rijtje gezet: Libreville

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Libreville - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Libreville of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Gabon en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Gabon of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Libreville verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Gabon die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Gabon wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Libreville uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Libreville via telefoon (+241) 73.29.92 (+241) 73.08.71 of per email Libreville@diplobel.org