België Flag

De Belgische Ambassade in Londen

Groot Brittannië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Groot Brittannië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Londen. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Groot Brittannië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Groot Brittannië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Groot Brittannië
Belgian Embassy in London, United Kingdom - 17 Grosvenor Crescent - London SW1X 7EE - United Kingdom

Telefoonnummer:

(+44) 20 7470 3700

Faxnummer:

(+44) 20 7470 3795

Email:

london@diplobel.fed.be

Website:

unitedkingdom.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

van der Pluijm Bruno

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Londen is een bilaterale missie in Groot Brittannië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Groot Brittannië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Londen staat onder leiding van van der Pluijm Bruno - Ambassadeur van België in Groot Brittannië en is bereikbaar per telefoon (+44) 20 7470 3700 of email london@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Londen vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Groot Brittannië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Londen? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Groot Brittannië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Groot Brittannië op een rijtje gezet: Bristol, Dover, Edinburgh, Hull, Jersey en Newcastle upon Tyne

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Londen - Groot Brittannië. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Groot Brittannië en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Groot Brittannië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Londen verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Groot Brittannië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Groot Brittannië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Londen uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Londen via telefoon (+44) 20 7470 3700 of per email london@diplobel.fed.be