Monaco Flag

De Monegaskische Ambassade in Brussel

België Flag

Monegaskische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Monegaskische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Monegaskische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Monaco in België.

Adres:

De Monegaskische Ambassade in België
Monaco Embassy in Brussels, Belgium G.van Arezzoplein 17 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 347 49 87

Faxnummer:

(+32) 2 343 49 20

Email:

ambassade.monaco@skynet.be

Website:

Ambassadeur:

Mr Gilles Tonelli

Openingstijden:

De Ambassade van Monaco in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Monegaskische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Monegaskische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Gilles Tonelli - Ambassadeur van Monaco in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 347 49 87 of email ambassade.monaco@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Monegaskische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Monaco in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Monegaskische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Monegaskische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Monegaskische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Monegaskische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Monaco in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Luik en Oostende

Zoek een hotel in de buurt van de Monegaskische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Monegaskische ambassade.

Reisverzekering voor België en Monaco - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Monaco. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Monaco.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Monaco kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Monaco in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Monaco te bezoeken evenals aan Monegaskische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Monegaskische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Monegaskische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Monegaskische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Monegaskische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 347 49 87 of per email ambassade.monaco@skynet.be