België Flag

De Belgische Ambassade in Rome

Italië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Italië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Rome. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Italië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Italië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Italië
Belgian Embassy in Rome, Italy - Via Giuseppe de Notaris 6 - 00197 Roma - Italy

Telefoonnummer:

(+39) 06 360 95 11

Faxnummer:

(+39) 06 361 01 97

Email:

ambelrom@tin.it

Website:

diplomatie.belgium.be/italy/

Ambassadeur:

Mr. Frank Carruet

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van België in Rome is een bilaterale missie in Italië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Italië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Rome staat onder leiding van Mr. Frank Carruet - Ambassadeur van België in Italië en is bereikbaar per telefoon (+39) 06 360 95 11 of email ambelrom@tin.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Rome vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Italië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Rome? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Italië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Italië op een rijtje gezet: Ancona, Bari, Cagliari, Catania, Florence, Genoa, Milaan, Napels, Palermo, Perugia, Pescara, Trieste, Turin en Venice

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Rome - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Rome of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Italië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Italië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Rome verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Italië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Italië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Rome uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Rome via telefoon (+39) 06 360 95 11 of per email ambelrom@tin.it