België

Consulaat van België in Milaan

Italië

Belgische Diplomatieke Missie in Italië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Milaan. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Italië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Italië.

Het Consulaat van België in Milaan
Belgian Honorary Consulate in Milan, Italy - c/o Future Leader Society - Piazza Cadorna, 9 - 20123 Milano - Italy

Telefoonnummer:

(+39) 023 679 5580

Faxnummer:

Email:

cons.on.belgio.mi@futureleadersociety.com

Website:

italy.diplomatie.belgium.be

Consul:

Salvatore Carrubba - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Milaan is een bilaterale missie in Italië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Italië.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Milaan staat onder leiding van Salvatore Carrubba - Honorary Consul van België in Italië en is bereikbaar per telefoon (+39) 023 679 5580 of email cons.on.belgio.mi@futureleadersociety.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+39) 023 679 5580 of email cons.on.belgio.mi@futureleadersociety.com

Belgische Consulaten in Italië

Ver verwijderd van het Consulaat in Milaan? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Italië. Als het Belgische consulaat in Milaan ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Italië op een rijtje gezet: Ancona, Bari, Cagliari, Catania, Florence, Genoa, Milaan, Napels, Palermo, Perugia, Pescara, Trieste, Turin en Venice

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Italië - Indien het consulaat in Milaan of eventuele andere consulaten van België in Italië u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Italië Ambassade van België in Rome

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Milaan - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Milaan of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Italië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Italië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.