BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Astana

Kazachstan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Kazachstan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Astana. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kazachstan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in Kazachstan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Kazachstan
Belgian Embassy in Astana, Kazakhstan Ul. Kosmonavtov 62, 3rd floor 010000 Astana Kazakhstan

Telefoonnummer:

(+7) (7172 974 485

Faxnummer:

(+7) (7172 977 849

Email:

embassy.astana@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/kazakhstan/

Ambassadeur:

Mr Daniel Bertrand

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Astana is een bilaterale missie in Kazachstan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kazachstan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Astana staat onder leiding van Mr Daniel Bertrand - Ambassadeur van BelgiŽ in Kazachstan en is bereikbaar per telefoon (+7) (7172 974 485 of email embassy.astana@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Astana vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Kazachstan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Astana? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Kazachstan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in Kazachstan op een rijtje gezet: Almaty

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Astana - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Astana of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Kazachstan en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kazachstan of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Astana verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kazachstan die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Kazachstan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Astana uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Astana via telefoon (+7) (7172 974 485 of per email embassy.astana@diplobel.fed.be