België Flag

De Belgische Ambassade in Nur Sultan

Kazachstan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Kazachstan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Nur Sultan. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Kazachstan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Kazachstan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Kazachstan
Belgian Embassy in Astana, Kazakhstan Ul. Kosmonavtov 62, 3rd floor 010000 Astana Kazakhstan

Telefoonnummer:

(+7) (7172 974 485

Faxnummer:

(+7) (7172 977 849

Email:

nur-sultan@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/kazakhstan/

Ambassadeur:

Alexis de Crombrugghe de Picquendaele

Openingstijden:

Monday to Thursday 08.30 - 12.30 and 14.00 - 17.00 Friday 08.30 - 12.30 and 14.00 - 16.00

De Ambassade van België in Nur Sultan is een bilaterale missie in Kazachstan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Kazachstan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Nur Sultan staat onder leiding van Alexis de Crombrugghe de Picquendaele van België in Kazachstan en is bereikbaar per telefoon (+7) (7172 974 485 of email nur-sultan@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Nur Sultan vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Kazachstan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Nur Sultan? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Kazachstan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Kazachstan op een rijtje gezet: Almaty

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Nur Sultan - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Nur Sultan of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Kazachstan en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Kazachstan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Nur Sultan verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Kazachstan die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Kazachstan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Nur Sultan uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Nur Sultan via telefoon (+7) (7172 974 485 of per email nur-sultan@diplobel.fed.be