België Flag

De Belgische Ambassade in Valletta

Malta Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Malta. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Valletta. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Malta. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Malta.

Adres:

De Belgische Ambassade in Malta
Belgian Embassy in Valletta, Malta Europa Office Block 8 and 9 John Lopez Street Floriana FRN 1400 Malta

Telefoonnummer:

(+356) (21) 228 214

Faxnummer:

(+356) (21) 243 246

Email:

valletta@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/valletta

Ambassadeur:

Mr Jean-Francois Delahaut

Openingstijden:

De Ambassade van België in Valletta is een bilaterale missie in Malta en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Malta.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Valletta staat onder leiding van Mr Jean-Francois Delahaut - Ambassadeur van België in Malta en is bereikbaar per telefoon (+356) (21) 228 214 of email valletta@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Valletta vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Malta

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Valletta? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Malta om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Malta op een rijtje gezet: Valletta

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Valletta - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Valletta of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Malta en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Malta of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Valletta verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Malta die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Malta wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Valletta uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Valletta via telefoon (+356) (21) 228 214 of per email valletta@diplobel.fed.be