België Flag

De Belgische Ambassade in Abuja

Nigeria Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Nigeria. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Abuja. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Nigeria. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Nigeria.

Adres:

De Belgische Ambassade in Nigeria
Belgian Embassy in Abuja, Nigeria 9, Usuma Street, Maitama Abuja Nigeria

Telefoonnummer:

(+234) 9 460 26 34 / 5 (+234) 806 979 22 33 (visa)

Faxnummer:

Email:

abuja@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/nigeria/

Ambassadeur:

Dirk Verheyen

Openingstijden:

De Ambassade van België in Abuja is een bilaterale missie in Nigeria en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Nigeria.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Abuja staat onder leiding van Dirk Verheyen - Ambassadeur van België in Nigeria en is bereikbaar per telefoon (+234) 9 460 26 34 / 5 (+234) 806 979 22 33 (visa) of email abuja@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Abuja vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Nigeria

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Abuja? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Nigeria om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Nigeria op een rijtje gezet: Lagos en Port Harcourt

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Abuja - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Abuja of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Nigeria en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nigeria of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Abuja verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nigeria die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Nigeria wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Abuja uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Abuja via telefoon (+234) 9 460 26 34 / 5 (+234) 806 979 22 33 (visa) of per email abuja@diplobel.fed.be