België Flag

De Belgische Ambassade in Oslo

Noorwegen Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Noorwegen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Oslo. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Noorwegen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Noorwegen.

Adres:

De Belgische Ambassade in Noorwegen
Belgian Embassy in Oslo, Norway - Munkedamsveien 53B - 0244 Oslo - Norway

Telefoonnummer:

(+47) 23 13 32 20

Faxnummer:

(+47) 23 13 32 32

Email:

oslo@diplobel.fed.be

Website:

norway.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

BAYART Jan

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Oslo is een bilaterale missie in Noorwegen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Noorwegen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Oslo staat onder leiding van BAYART Jan - Ambassadeur van België in Noorwegen en is bereikbaar per telefoon (+47) 23 13 32 20 of email oslo@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Oslo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Noorwegen

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Oslo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Noorwegen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Noorwegen op een rijtje gezet: Bergen, Stavanger, Tromso en Trondheim

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Oslo - Noorwegen. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Noorwegen en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Noorwegen of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Oslo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Noorwegen die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Noorwegen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Oslo uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Oslo via telefoon (+47) 23 13 32 20 of per email oslo@diplobel.fed.be