België Flag

De Belgische Ambassade in Lima

Peru Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Peru. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Lima. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Peru. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Peru.

Adres:

De Belgische Ambassade in Peru
Belgian Embassy in Lima, Peru Avenida Angamos Oeste, 380 Miraflores Lima 18 Peru

Telefoonnummer:

(+51) (1) 241.75.66

Faxnummer:

(+51) (1) 241.63.79

Email:

lima@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/lima

Ambassadeur:

Mr Jean Paul Warnimont

Openingstijden:

08.30-12.00

De Ambassade van België in Lima is een bilaterale missie in Peru en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Peru.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Lima staat onder leiding van Mr Jean Paul Warnimont - Ambassadeur van België in Peru en is bereikbaar per telefoon (+51) (1) 241.75.66 of email lima@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Lima vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Peru

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Lima? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Peru om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Peru op een rijtje gezet: Arequipa en Cusco

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Lima - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Lima of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Peru en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Peru of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Lima verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Peru die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Peru wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Lima uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Lima via telefoon (+51) (1) 241.75.66 of per email lima@diplobel.org