België Flag

De Belgische Ambassade in Manila

de Filippijnen Flag

Belgische Diplomatieke Missie in de Filippijnen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Manila. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in de Filippijnen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in de Filippijnen.

Adres:

De Belgische Ambassade in de Filippijnen
Belgian Embassy in Manila, the Philippines Multinational Bancorporation Center, 9th floor 6805 Ayala Avenue, Salcedo Village 1227 Makati City Makati Central Post Office Box - Box 2165 - 1201 M Manila Philippines

Telefoonnummer:

(+63) (2) 845.18.69

Faxnummer:

(+63) (2) 845.20.76

Email:

manila@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/manila

Ambassadeur:

Mr Christiaan Meerschman

Openingstijden:

De Ambassade van België in Manila is een bilaterale missie in de Filippijnen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in de Filippijnen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Manila staat onder leiding van Mr Christiaan Meerschman - Ambassadeur van België in de Filippijnen en is bereikbaar per telefoon (+63) (2) 845.18.69 of email manila@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Manila vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in de Filippijnen

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Manila? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in de Filippijnen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in de Filippijnen op een rijtje gezet: Cebu City

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Manila - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Manila of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor de Filippijnen en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor de Filippijnen of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Manila verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in de Filippijnen die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in de Filippijnen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Manila uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Manila via telefoon (+63) (2) 845.18.69 of per email manila@diplobel.fed.be