België Flag

De Belgische Ambassade in Lissabon

Portugal Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Portugal. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Lissabon. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Portugal. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Portugal.

Adres:

De Belgische Ambassade in Portugal
Embassy of Belgium in Lisbon, Portugal - Rua Castilho No. 75 - 4dto - 1250-068 Lisboa - Portugal

Telefoonnummer:

(+351) 213 170 510

Faxnummer:

(+351) 213 561 556

Email:

lisbon@diplobel.fed.be

Website:

portugal.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

Serge Wauthier

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Lissabon is een bilaterale missie in Portugal en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Portugal.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Lissabon staat onder leiding van Serge Wauthier - Ambassadeur van België in Portugal en is bereikbaar per telefoon (+351) 213 170 510 of email lisbon@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Lissabon vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Portugal

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Lissabon? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Portugal om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Portugal op een rijtje gezet: Faro, Funchal, Ponta Delgada en Porto

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Lissabon - Portugal. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Portugal en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Portugal of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Lissabon verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Portugal die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Portugal wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Lissabon uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Lissabon via telefoon (+351) 213 170 510 of per email lisbon@diplobel.fed.be