België

Consulaat van België in Funchal

Portugal

Belgische Diplomatieke Missie in Portugal. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Funchal. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Portugal. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Portugal.

Het Consulaat van België in Funchal
Belgian Honorary Consulate in Funchal, Portugal - Rua da Queimada de Cima No 28, 3 - P - 9000-065 Funchal - Portugal

Telefoonnummer:

(+351) 291 771 323 & (+351) 965 235 692

Faxnummer:

(+351) 291 210 209

Email:

jveigafranca@gmail.com

Website:

portugal.diplomatie.belgium.be

Consul:

Mr Jorge Manuel Monteiro da Veiga Franea - Honorary Consul

Openingstijden:

Mon-Fr: 09.00-12.30 & 14.30-17.30

Het Consulaat van België in Funchal is een bilaterale missie in Portugal en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Portugal.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Funchal staat onder leiding van Mr Jorge Manuel Monteiro da Veiga Franea - Honorary Consul van België in Portugal en is bereikbaar per telefoon (+351) 291 771 323 & (+351) 965 235 692 of email jveigafranca@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+351) 291 771 323 & (+351) 965 235 692 of email jveigafranca@gmail.com

Belgische Consulaten in Portugal

Ver verwijderd van het Consulaat in Funchal? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Portugal. Als het Belgische consulaat in Funchal ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Portugal op een rijtje gezet: Faro, Funchal, Ponta Delgada en Porto

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Portugal - Indien het consulaat in Funchal of eventuele andere consulaten van België in Portugal u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Portugal Ambassade van België in Lissabon

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Funchal - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Funchal of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Portugal en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Portugal of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.