België Flag

De Belgische Ambassade in Dakar

Senegal Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Senegal. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Dakar. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Senegal. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Senegal.

Adres:

De Belgische Ambassade in Senegal
Belgian Embassy in Dakar, Senegal Avenue des Jambaars B.P. 524 Dakar Senegal

Telefoonnummer:

(+221) 33 889 43 90

Faxnummer:

(+221) 33 889 43 98

Email:

dakar@diplobel.fed.be

Website:

diplomatie.belgium.be/senegal/

Ambassadeur:

Mr Johan Verkammen

Openingstijden:

De Ambassade van België in Dakar is een bilaterale missie in Senegal en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Senegal.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Dakar staat onder leiding van Mr Johan Verkammen - Ambassadeur van België in Senegal en is bereikbaar per telefoon (+221) 33 889 43 90 of email dakar@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Dakar vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Senegal

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Dakar? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Senegal om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Senegal op een rijtje gezet: Saint Louis

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Dakar - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Dakar of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Senegal en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Senegal of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Dakar verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Senegal die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Senegal wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Dakar uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Dakar via telefoon (+221) 33 889 43 90 of per email dakar@diplobel.fed.be