België Flag

De Belgische Ambassade in Damascus

Syrië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Syrië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Damascus. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Syrië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Syrië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Syrië
Belgian Embassy in Damascus, Syria Al Salaam Street No. 10 - 2nd and 3rd floor Mezzo East Damascus Syria

Telefoonnummer:

(+963) (11) 613 999 31

Faxnummer:

(+963) (11) 613 999 77

Email:

damascus@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/damascus

Ambassadeur:

## Withdrawn ## Mrs Francoise Gustin

Openingstijden:

De Ambassade van België in Damascus is een bilaterale missie in Syrië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Syrië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Damascus staat onder leiding van ## Withdrawn ## Mrs Francoise Gustin - Ambassadeur van België in Syrië en is bereikbaar per telefoon (+963) (11) 613 999 31 of email damascus@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Damascus vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Syrië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Damascus? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Syrië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Syrië op een rijtje gezet: Aleppo en Latakia

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Damascus - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Damascus of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Syrië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Syrië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Damascus verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Syrië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Syrië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Damascus uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Damascus via telefoon (+963) (11) 613 999 31 of per email damascus@diplobel.fed.be