BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Damascus

SyriŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in SyriŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Damascus. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in SyriŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in SyriŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in SyriŽ
Belgian Embassy in Damascus, Syria Al Salaam Street No. 10 - 2nd and 3rd floor Mezzo East Damascus Syria

Telefoonnummer:

(+963) (11) 613 999 31

Faxnummer:

(+963) (11) 613 999 77

Email:

damascus@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/damascus

Ambassadeur:

## Withdrawn ## Mrs Francoise Gustin

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Damascus is een bilaterale missie in SyriŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in SyriŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Damascus staat onder leiding van ## Withdrawn ## Mrs Francoise Gustin - Ambassadeur van BelgiŽ in SyriŽ en is bereikbaar per telefoon (+963) (11) 613 999 31 of email damascus@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Damascus vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in SyriŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Damascus? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in SyriŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in SyriŽ op een rijtje gezet: Aleppo en Latakia

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Damascus - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Damascus of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor SyriŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor SyriŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Damascus verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in SyriŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in SyriŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Damascus uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Damascus via telefoon (+963) (11) 613 999 31 of per email damascus@diplobel.fed.be