België Flag

De Belgische Ambassade in Kiev

Oekraine Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Oekraine. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Kiev. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Oekraine. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Oekraine.

Adres:

De Belgische Ambassade in Oekraine
Belgian Embassy in Kiev, Ukraine 4 vul. Leontovytcha 01030 Kiev Ukraine

Telefoonnummer:

(+380) (44) 238.26.00

Faxnummer:

(+380) (44) 238.26.01 (+380) (44) 238.26.02 (visa)

Email:

kiev@diplobel.fed.be ambabel@kiev.farlep.net

Website:

www.diplomatie.be/kiev

Ambassadeur:

Yana Zikmundova

Openingstijden:

De Ambassade van België in Kiev is een bilaterale missie in Oekraine en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Oekraine.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Kiev staat onder leiding van Yana Zikmundova - Ambassadeur van België in Oekraine en is bereikbaar per telefoon (+380) (44) 238.26.00 of email kiev@diplobel.fed.be ambabel@kiev.farlep.net

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Kiev vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Oekraine

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Kiev? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Oekraine om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Oekraine op een rijtje gezet: Dnepropetrovsk en Lviv

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Kiev - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kiev of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Oekraine en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Oekraine of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kiev verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Oekraine die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Oekraine wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Kiev uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Kiev via telefoon (+380) (44) 238.26.00 of per email kiev@diplobel.fed.be ambabel@kiev.farlep.net