België Flag

De Belgische Ambassade in Hanoi

Vietnam Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Vietnam. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Hanoi. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Vietnam. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Vietnam.

Adres:

De Belgische Ambassade in Vietnam
Belgian Embassy in Hanoi, Vietnam 9ome etage/9de verdieping Hanoi Towers 49 Hai Ba Trung Street Hoan Kiem District Hanoi Vietnam

Telefoonnummer:

(+84) (4) 934.61.79 (+84) (4) 934.61.77

Faxnummer:

(+84) (4) 934.61.83 (+84) (4) 936.12.31

Email:

Hanoi@diplobel.org ambelhan@hn.vnn.vn

Website:

www.diplomatie.be/hanoi

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van België in Hanoi is een bilaterale missie in Vietnam en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Vietnam.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Hanoi staat onder leiding van - Ambassadeur van België in Vietnam en is bereikbaar per telefoon (+84) (4) 934.61.79 (+84) (4) 934.61.77 of email Hanoi@diplobel.org ambelhan@hn.vnn.vn

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Hanoi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Vietnam

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Hanoi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Vietnam om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Vietnam op een rijtje gezet: Ho Chi Minh Stad

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Hanoi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Hanoi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Vietnam en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Vietnam of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Hanoi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Vietnam die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Vietnam wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Hanoi uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Hanoi via telefoon (+84) (4) 934.61.79 (+84) (4) 934.61.77 of per email Hanoi@diplobel.org ambelhan@hn.vnn.vn