Bulgarije Flag

De Bulgaarse Ambassade in Brussel

België Flag

Bulgaarse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Bulgaarse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Bulgaarse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Bulgarije in België.

Adres:

De Bulgaarse Ambassade in België
Bulgarian Embassy in Brussels, Belgium Hamoirlaan 58 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 374 47 88 / 2 374 08 66 (+32) 2 375 84 94 / 2 372 91 26

Faxnummer:

(+32) 2 375 53 82

Email:

embassy.brussels@mfa.bg

Website:

Ambassadeur:

Mr Vesselin Petrov Valkanov

Openingstijden:

De Ambassade van Bulgarije in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Bulgaarse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Bulgaarse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Vesselin Petrov Valkanov - Ambassadeur van Bulgarije in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 374 47 88 / 2 374 08 66 (+32) 2 375 84 94 / 2 372 91 26 of email embassy.brussels@mfa.bg

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Bulgaarse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Bulgarije in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Bulgaarse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Bulgaarse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Bulgaarse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Bulgaarse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Bulgarije in België op een rijtje gezet: Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Bulgaarse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Bulgaarse ambassade.

Reisverzekering voor België en Bulgarije - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Bulgarije. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Bulgarije.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Bulgarije kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Bulgarije in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Bulgarije te bezoeken evenals aan Bulgaarse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Bulgaarse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Bulgaarse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Bulgaarse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Bulgaarse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 374 47 88 / 2 374 08 66 (+32) 2 375 84 94 / 2 372 91 26 of per email embassy.brussels@mfa.bg