Kroatië Flag

De Kroatische Ambassade in Brussel

België Flag

Kroatische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Kroatische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Kroatische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Kroatië in België.

Adres:

De Kroatische Ambassade in België
Croatian Embassy in Brussels, Belgium Louizalaan 425 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36

Faxnummer:

(+32) 2 512 03 38 (+32) 2 644 69 32

Email:

croemb.bruxelles@mvpei.hr

Website:

www.be.mvp.hr

Ambassadeur:

Mr Mario Nobilo

Openingstijden:

De Ambassade van Kroatië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Kroatische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Kroatische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mario Nobilo - Ambassadeur van Kroatië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36 of email croemb.bruxelles@mvpei.hr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Kroatische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Kroatië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Kroatische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Kroatische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Kroatische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Kroatische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Kroatië in België op een rijtje gezet: Brugge

Zoek een hotel in de buurt van de Kroatische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Kroatische ambassade.

Reisverzekering voor België en Kroatië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Kroatië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Kroatië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Kroatië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Kroatië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Kroatië te bezoeken evenals aan Kroatische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Kroatische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Kroatische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Kroatische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Kroatische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36 of per email croemb.bruxelles@mvpei.hr