KroatiŽ Flag

De Kroatische Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Kroatische Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Kroatische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Kroatische diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van KroatiŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Kroatische Ambassade in BelgiŽ
Croatian Embassy in Brussels, Belgium Louizalaan 425 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36

Faxnummer:

(+32) 2 512 03 38 (+32) 2 644 69 32

Email:

croemb.bruxelles@mvpei.hr

Website:

www.be.mvp.hr

Ambassadeur:

Mr Mario Nobilo

Openingstijden:

De Ambassade van KroatiŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Kroatische belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Kroatische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Mario Nobilo - Ambassadeur van KroatiŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36 of email croemb.bruxelles@mvpei.hr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Kroatische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van KroatiŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Kroatische Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Kroatische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Kroatische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Kroatische consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van KroatiŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: Brugge

Zoek een hotel in de buurt van de Kroatische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Kroatische ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en KroatiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar KroatiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in KroatiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of KroatiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van KroatiŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om KroatiŽ te bezoeken evenals aan Kroatische burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Kroatische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Kroatische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Kroatische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Kroatische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 644 65 10 (+32) 2 639 20 36 / 2 639 20 36 of per email croemb.bruxelles@mvpei.hr