IJsland Flag

De Ijslandse Ambassade in Brussel

België Flag

Ijslandse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ijslandse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Ijslandse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van IJsland in België.

Adres:

De Ijslandse Ambassade in België
Icelandic Embassy in Brussels, Belgium Schumanplein,11 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 238 50 00

Faxnummer:

(+32) 2 230 69 38

Email:

emb.brussels@mfa.is

Website:

www.iceland.org/be

Ambassadeur:

Thorir Ibsen

Openingstijden:

De Ambassade van IJsland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ijslandse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ijslandse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Thorir Ibsen - Ambassadeur van IJsland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 238 50 00 of email emb.brussels@mfa.is

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ijslandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van IJsland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ijslandse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Ijslandse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ijslandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ijslandse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van IJsland in België op een rijtje gezet: Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Ijslandse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ijslandse ambassade.

Reisverzekering voor België en IJsland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar IJsland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in IJsland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of IJsland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van IJsland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om IJsland te bezoeken evenals aan Ijslandse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ijslandse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Ijslandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ijslandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ijslandse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 238 50 00 of per email emb.brussels@mfa.is