Malta Flag

De Maltese Ambassade in Brussel

België Flag

Maltese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Maltese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Maltese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Malta in België.

Adres:

De Maltese Ambassade in België
Maltese Embassy in Brussels, Belgium Archimedesstraat 25, 5th floor 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 343 01 95

Faxnummer:

(+32) 2 230 45 83

Email:

maltaembassy.brussels@gov.mt

Website:

www.foreign.gov.mt/belgium

Ambassadeur:

Vanessa Frazier

Openingstijden:

De Ambassade van Malta in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Maltese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Maltese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Vanessa Frazier - Ambassadeur van Malta in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 343 01 95 of email maltaembassy.brussels@gov.mt

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Maltese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Malta in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Maltese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Maltese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Maltese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Maltese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Malta in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Rebecq

Zoek een hotel in de buurt van de Maltese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Maltese ambassade.

Reisverzekering voor België en Malta - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Malta. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Malta.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Malta kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Malta in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Malta te bezoeken evenals aan Maltese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Maltese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Maltese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Maltese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Maltese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 343 01 95 of per email maltaembassy.brussels@gov.mt