Jamaica Flag

De Jamaicaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Jamaicaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Jamaicaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Jamaica in België.

Adres:

De Jamaicaanse Ambassade in België
Jamaican Embassy in Brussels, Belgium - Avenue Herrmann-Debroux 44 - 1160 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 02 230 11 70

Faxnummer:

Email:

consular@jamaica-brussels.be

Website:

www.jamaica-brussels.be

Ambassadeur:

Sheila Sealy Monteith

Openingstijden:

By appointment

De Ambassade van Jamaica in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Jamaicaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Jamaicaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Sheila Sealy Monteith - Ambassadeur van Jamaica in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 02 230 11 70 of email consular@jamaica-brussels.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Jamaicaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Jamaica in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Jamaicaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Jamaicaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Jamaicaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Jamaica in België op een rijtje gezet: Berchem

Zoek een hotel in de buurt van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Jamaicaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Jamaica - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Jamaica. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Jamaica.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Jamaica kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Jamaica in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Jamaica te bezoeken evenals aan Jamaicaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Jamaicaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Jamaicaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 02 230 11 70 of per email consular@jamaica-brussels.be