Jamaica Flag

De Jamaicaanse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Jamaicaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Jamaicaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Jamaica in BelgiŽ.

Adres:

De Jamaicaanse Ambassade in BelgiŽ
Jamaican Embassy in Brussels, Belgium Hansen-Soulielaan,77 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 230 11 70 (+32) 2 230 13 17 / 2 230 45 36

Faxnummer:

(+32) 2 234 69 69

Email:

emb.jam.brussels@skynet.be

Website:

www.jamaica-brussels.be

Ambassadeur:

Vilma Kathleen Mcnish

Openingstijden:

De Ambassade van Jamaica in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Jamaicaanse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Jamaicaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Vilma Kathleen Mcnish - Ambassadeur van Jamaica in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 230 11 70 (+32) 2 230 13 17 / 2 230 45 36 of email emb.jam.brussels@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Jamaicaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van Jamaica in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Jamaicaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Jamaicaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Jamaicaanse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Jamaica in BelgiŽ op een rijtje gezet: Berchem

Zoek een hotel in de buurt van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Jamaicaanse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en Jamaica - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Jamaica. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Jamaica.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of Jamaica kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Jamaica in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om Jamaica te bezoeken evenals aan Jamaicaanse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Jamaicaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Jamaicaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Jamaicaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 230 11 70 (+32) 2 230 13 17 / 2 230 45 36 of per email emb.jam.brussels@skynet.be