Macedonië Flag

De Macedonische Ambassade in Brussel

België Flag

Macedonische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Macedonische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Macedonische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Macedonië in België.

Adres:

De Macedonische Ambassade in België
Macedonian Embassy in Brussels, Belgium Wetstraat 38 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87

Faxnummer:

(+32) 2 732 07 17 (+32) 2 732 91 11

Email:

brussels@mfa.gov.mk

Website:

Ambassadeur:

Mr Lazar Elenovski

Openingstijden:

De Ambassade van Macedonië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Macedonische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Macedonische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Lazar Elenovski - Ambassadeur van Macedonië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87 of email brussels@mfa.gov.mk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Macedonische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Macedonië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Macedonische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Macedonische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Macedonische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Macedonische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Macedonië in België op een rijtje gezet: Eupen

Zoek een hotel in de buurt van de Macedonische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Macedonische ambassade.

Reisverzekering voor België en Macedonië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Macedonië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Macedonië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Macedonië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Macedonië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Macedonië te bezoeken evenals aan Macedonische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Macedonische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Macedonische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Macedonische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Macedonische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87 of per email brussels@mfa.gov.mk