MacedoniŽ Flag

De Macedonische Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Macedonische Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Macedonische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Macedonische diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van MacedoniŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Macedonische Ambassade in BelgiŽ
Macedonian Embassy in Brussels, Belgium Wetstraat 38 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87

Faxnummer:

(+32) 2 732 07 17 (+32) 2 732 91 11

Email:

brussels@mfa.gov.mk

Website:

Ambassadeur:

Mr Lazar Elenovski

Openingstijden:

De Ambassade van MacedoniŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Macedonische belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Macedonische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Lazar Elenovski - Ambassadeur van MacedoniŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87 of email brussels@mfa.gov.mk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Macedonische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van MacedoniŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Macedonische Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Macedonische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Macedonische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Macedonische consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van MacedoniŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: Eupen

Zoek een hotel in de buurt van de Macedonische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Macedonische ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en MacedoniŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar MacedoniŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in MacedoniŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of MacedoniŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van MacedoniŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om MacedoniŽ te bezoeken evenals aan Macedonische burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Macedonische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Macedonische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Macedonische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Macedonische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 732 91 08 (+32) 2 734 56 87 of per email brussels@mfa.gov.mk