Zwitserland Flag

De Zwitserse Ambassade in Brussel

België Flag

Zwitserse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Zwitserse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Zwitserse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Zwitserland in België.

Adres:

De Zwitserse Ambassade in België
Swiss Embassy in Brussels, Belgium Wetstraat 26 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 285 43 50

Faxnummer:

(+32) 2 230 37 81

Email:

vertretung@bru.rep.admin.ch

Website:

www.eda.admin.ch/bruxelles

Ambassadeur:

Benedict Edouard De Cerjat

Openingstijden:

De Ambassade van Zwitserland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Zwitserse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Zwitserse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Benedict Edouard De Cerjat - Ambassadeur van Zwitserland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 285 43 50 of email vertretung@bru.rep.admin.ch

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Zwitserse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Zwitserland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Zwitserse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Zwitserse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Zwitserse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Zwitserse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Zwitserland in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Zwitserse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Zwitserse ambassade.

Reisverzekering voor België en Zwitserland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Zwitserland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Zwitserland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Zwitserland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Zwitserland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Zwitserland te bezoeken evenals aan Zwitserse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Zwitserse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Zwitserse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Zwitserse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Zwitserse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 285 43 50 of per email vertretung@bru.rep.admin.ch