Slowakije Flag

De Slowaakse Ambassade in Brussel

België Flag

Slowaakse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Slowaakse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Slowaakse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Slowakije in België.

Adres:

De Slowaakse Ambassade in België
Slovakian Embassy in Brussels, Belgium Moliorelaan 195 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 346 42 61 (+32) 2 340 14 60

Faxnummer:

(+32) 2 340 14 64

Email:

emb.brussel@mzv.sk

Website:

www.mzv.sk/brusel

Ambassadeur:

Mr Jan Kuderjavy

Openingstijden:

De Ambassade van Slowakije in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Slowaakse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Slowaakse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Jan Kuderjavy - Ambassadeur van Slowakije in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 346 42 61 (+32) 2 340 14 60 of email emb.brussel@mzv.sk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Slowaakse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Slowakije in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Slowaakse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Slowaakse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Slowaakse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Slowaakse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Slowakije in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Slowaakse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Slowaakse ambassade.

Reisverzekering voor België en Slowakije - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Slowakije. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Slowakije.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Slowakije kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Slowakije in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Slowakije te bezoeken evenals aan Slowaakse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Slowaakse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Slowaakse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Slowaakse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Slowaakse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 346 42 61 (+32) 2 340 14 60 of per email emb.brussel@mzv.sk