Ierland Flag

De Ierse Ambassade in Brussel

België Flag

Ierse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ierse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Ierse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Ierland in België.

Adres:

De Ierse Ambassade in België
Irish Embassy in Brussels, Belgium Etterbeeksesteenweg 180 1040 Etterbeek Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 282 34 00

Faxnummer:

(+32) 2 282 33 95

Email:

brusselsembassy@dfa.ie

Website:

www.embassyofireland.be

Ambassadeur:

Mr Eamonn Mac Aodha

Openingstijden:

De Ambassade van Ierland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ierse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ierse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Eamonn Mac Aodha - Ambassadeur van Ierland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 282 34 00 of email brusselsembassy@dfa.ie

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ierse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Ierland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ierse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Ierse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ierse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ierse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Ierland in België op een rijtje gezet: Antwerpen

Zoek een hotel in de buurt van de Ierse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ierse ambassade.

Reisverzekering voor België en Ierland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Ierland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Ierland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Ierland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Ierland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Ierland te bezoeken evenals aan Ierse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ierse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Ierse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ierse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ierse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 282 34 00 of per email brusselsembassy@dfa.ie