Duitsland

Consulaat van Duitsland in Zaventem

België

Duitse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Duitsland in Zaventem. Het consulaat is niet de enige Duitse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Duitse ambassade en elk ander consulaat van Duitsland in België.

Het Consulaat van Duitsland in Zaventem
German Honorary Consulate in Zaventem, Belgium - Lenneke Marelaan 12 - 1932 Sint-Stevens-Woluwe - Zaventem - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 710 10 30

Faxnummer:

(+32) 2 710 10 40

Email:

zaventem@hk-diplo.de

Website:

bruessel.diplo.de

Consul:

Vincent Jacobs - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Duitsland in Zaventem is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Duitse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Duitse Consulaat in Zaventem staat onder leiding van Vincent Jacobs - Honorary Consul van Duitsland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 710 10 30 of email zaventem@hk-diplo.de

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Duitsland dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 2 710 10 30 of email zaventem@hk-diplo.de

Duitse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Zaventem? - Het kan zijn dat Duitsland meerdere consulaten heeft in België. Als het Duitse consulaat in Zaventem ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Duitsland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Duitse consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Eupen, Luik, Zaventem en Zeebrugge

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Duitsland niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Duitsland in België - Indien het consulaat in Zaventem of eventuele andere consulaten van Duitsland in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Duitsland in België Ambassade van Duitsland in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Duitse Consulaat in Zaventem - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Zaventem of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Duitse consulaat.

Reisverzekering voor België en Duitsland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Duitsland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Duitsland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Duitsland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.