België

Consulaat van België in Chisinau

Moldavië

Belgische Diplomatieke Missie in Moldavië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Chisinau. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Moldavië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Moldavië.

Het Consulaat van België in Chisinau
Belgian Honorary Consulate in Chisinau, Moldova - 49/1 Cuza Voda Street - Chisinau - Moldova

Telefoonnummer:

(+373) 68 888 856

Faxnummer:

Email:

moldova@belgcons.md

Website:

Consul:

Luc Engelen - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Chisinau is een bilaterale missie in Moldavië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Moldavië.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Chisinau staat onder leiding van Luc Engelen - Honorary Consul van België in Moldavië en is bereikbaar per telefoon (+373) 68 888 856 of email moldova@belgcons.md

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+373) 68 888 856 of email moldova@belgcons.md

Belgische Consulaten in Moldavië

Ver verwijderd van het Consulaat in Chisinau? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Moldavië. Als het Belgische consulaat in Chisinau ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Moldavië op een rijtje gezet: Chisinau

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Moldavië - Indien het consulaat in Chisinau of eventuele andere consulaten van België in Moldavië u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Moldavië

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Chisinau - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Chisinau of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Moldavië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Moldavië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.