België

Consulaat van België in Hong Kong

Hong Kong

Belgische Diplomatieke Missie in Hong Kong. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Hong Kong. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Hong Kong. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Hong Kong.

Het Consulaat van België in Hong Kong
Belgian Consulate General in Hong Kong, Hong Kong St. Johns Building (9th floor) 33 Garden Road P.O. Box 135 Central Hong Kong

Telefoonnummer:

(+852) 2524 3111

Faxnummer:

(+852) 2868 5997

Email:

hongkong@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/hongkong

Consul:

Mr Evert Marechal - Consul General

Openingstijden:

09.30-12.00

Het Consulaat van België in Hong Kong is een bilaterale missie in Hong Kong en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Hong Kong.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Hong Kong staat onder leiding van Mr Evert Marechal - Consul General van België in Hong Kong en is bereikbaar per telefoon (+852) 2524 3111 of email hongkong@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+852) 2524 3111 of email hongkong@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Hong Kong

Ver verwijderd van het Consulaat in Hong Kong? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Hong Kong. Als het Belgische consulaat in Hong Kong ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Hong Kong op een rijtje gezet: Hong Kong

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Hong Kong - Indien het consulaat in Hong Kong of eventuele andere consulaten van België in Hong Kong u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Hong Kong

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Hong Kong - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Hong Kong of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Hong Kong en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Hong Kong of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.