België

Consulaat van België in Nantes

Frankrijk

Belgische Diplomatieke Missie in Frankrijk. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Nantes. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Frankrijk. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Frankrijk.

Het Consulaat van België in Nantes
Belgian Honorary Consulate in Nantes, France - 3, Place Pierre Desfosse - 44120 Vertou Nantes - France

Telefoonnummer:

(+33) 2 407 589 49

Faxnummer:

Email:

consulbel@oceanet.fr

Website:

france.diplomatie.belgium.be

Consul:

Benoit Van Ossel - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Nantes is een bilaterale missie in Frankrijk en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Frankrijk.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Nantes staat onder leiding van Benoit Van Ossel - Honorary Consul van België in Frankrijk en is bereikbaar per telefoon (+33) 2 407 589 49 of email consulbel@oceanet.fr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+33) 2 407 589 49 of email consulbel@oceanet.fr

Belgische Consulaten in Frankrijk

Ver verwijderd van het Consulaat in Nantes? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Frankrijk. Als het Belgische consulaat in Nantes ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Frankrijk op een rijtje gezet: Ajaccio, Bordeaux, Charleville Mezieres, Dijon, Lille, Lorient, Lyon, Marseille, Metz, Montpellier, Nantes, Perpignan, Straatsburg, Toulouse en Tours

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Frankrijk - Indien het consulaat in Nantes of eventuele andere consulaten van België in Frankrijk u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Frankrijk Ambassade van België in Parijs

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Nantes - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Nantes of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Frankrijk en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Frankrijk of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.