België

Consulaat van België in Port au Prince

Haïti

Belgische Diplomatieke Missie in Haïti. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Port au Prince. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Haïti. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Haïti.

Het Consulaat van België in Port au Prince
Belgian Honorary Consulate in Port-au-Prince, Haiti - 5 Allee des Acajous - Delmas 95 - Petion-Ville - B. P. 415 - Port-au-Prince - Haiti

Telefoonnummer:

(+509) 2811 9636

Faxnummer:

(+1702) 507 00 47

Email:

jdresse@gmail.com

Website:

cuba.diplomatie.belgium.be

Consul:

Jude Jean Joel Dresse - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Port au Prince is een bilaterale missie in Haïti en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Haïti.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Port au Prince staat onder leiding van Jude Jean Joel Dresse - Honorary Consul van België in Haïti en is bereikbaar per telefoon (+509) 2811 9636 of email jdresse@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+509) 2811 9636 of email jdresse@gmail.com

Belgische Consulaten in Haïti

Ver verwijderd van het Consulaat in Port au Prince? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Haïti. Als het Belgische consulaat in Port au Prince ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Haïti op een rijtje gezet: Port au Prince

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Haïti - Indien het consulaat in Port au Prince of eventuele andere consulaten van België in Haïti u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Haïti

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Port au Prince - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Port au Prince of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Haïti en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Haïti of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.