Spanje Flag

De Spaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Spaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Spaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Spaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Spanje in België.

Adres:

De Spaanse Ambassade in België
Spanish Embassy in Brussels, Belgium Wetenschapsstraat 19 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 230 03 40

Faxnummer:

(+32) 2 230 93 80

Email:

emb.bruselas@maec.es

Website:

Ambassadeur:

Mr Ignacio Jesus Matellanes Martinez

Openingstijden:

De Ambassade van Spanje in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Spaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Spaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Ignacio Jesus Matellanes Martinez - Ambassadeur van Spanje in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 230 03 40 of email emb.bruselas@maec.es

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Spaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Spanje in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Spaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Spaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Spaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Spaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Spanje in België op een rijtje gezet: Brussel en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Spaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Spaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Spanje - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Spanje. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Spanje.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Spanje kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Spanje in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Spanje te bezoeken evenals aan Spaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Spaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Spaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Spaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Spaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 230 03 40 of per email emb.bruselas@maec.es