Spanje

Consulaat van Spanje in Brussel

België

Spaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Spanje in Brussel. Het consulaat is niet de enige Spaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Spaanse ambassade en elk ander consulaat van Spanje in België.

Het Consulaat van Spanje in Brussel
Spanish Consulate General in Brussels, Belgium - Rue Ducale, 85-87 - 1000 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 509 87 70

Faxnummer:

(+32) 2 512 89 16

Email:

cog.bruselas@maec.es

Website:

exteriores.gob.es/Consulados/bruselas

Consul:

Jose Ricardo Gomez-Acebo Rodriguez-Spiteri - Consul General

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Spanje in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Spaanse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Spaanse Consulaat in Brussel staat onder leiding van Jose Ricardo Gomez-Acebo Rodriguez-Spiteri - Consul General van Spanje in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 509 87 70 of email cog.bruselas@maec.es

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Spanje dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 2 509 87 70 of email cog.bruselas@maec.es

Spaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Brussel? - Het kan zijn dat Spanje meerdere consulaten heeft in België. Als het Spaanse consulaat in Brussel ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Spanje om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Spaanse consulaten in België op een rijtje gezet: Brussel en Luik

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Spanje niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Spanje in België - Indien het consulaat in Brussel of eventuele andere consulaten van Spanje in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Spanje in België Ambassade van Spanje in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Spaanse Consulaat in Brussel - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Spaanse consulaat.

Reisverzekering voor België en Spanje - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Spanje. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Spanje.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Spanje kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.