Denemarken Flag

De Deense Ambassade in Brussel

België Flag

Deense Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Deense Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Deense diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Denemarken in België.

Adres:

De Deense Ambassade in België
Embassy of Denmark in Brussels, Belgium - Rue d'Arlon 73/Aarlenstraat 73 - 1040 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) (0) 2 233 09 00

Faxnummer:

(+32) (0) 2 233 09 32

Email:

bruamb@um.dk

Website:

belgien.um.dk

Ambassadeur:

Mr. Odd Sinding

Openingstijden:

De Ambassade van Denemarken in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Deense belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Deense Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr. Odd Sinding - Ambassadeur van Denemarken in België en is bereikbaar per telefoon (+32) (0) 2 233 09 00 of email bruamb@um.dk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Deense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Denemarken in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Deense Consulaten in België

Ver verwijderd van de Deense Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Deense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Deense consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Denemarken in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Deense Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Deense ambassade.

Reisverzekering voor België en Denemarken - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Denemarken. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Denemarken.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Denemarken kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Denemarken in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Denemarken te bezoeken evenals aan Deense burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Deense Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Deense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Deense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Deense Ambassade in Brussel via telefoon (+32) (0) 2 233 09 00 of per email bruamb@um.dk