Senegal Flag

De Senegalese Ambassade in Brussel

België Flag

Senegalese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Senegalese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Senegalese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Senegal in België.

Adres:

De Senegalese Ambassade in België
Embassy of Senegal in Brussels, Belgium - Avenue Franklin Roosevelt 196 - 1050 Bruxelles - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 673 00 97

Faxnummer:

(+32) 2 675 04 60

Email:

ambassadesenegal@skynet.be

Website:

www.ambassadesenegal.be

Ambassadeur:

Mr. Baye Moctar Diop

Openingstijden:

De Ambassade van Senegal in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Senegalese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Senegalese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr. Baye Moctar Diop - Ambassadeur van Senegal in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 673 00 97 of email ambassadesenegal@skynet.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Senegalese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Senegal in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Senegalese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Senegalese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Senegalese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Senegalese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Senegal in België op een rijtje gezet: Charleroi, Gent, Luik en Namen

Zoek een hotel in de buurt van de Senegalese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Senegalese ambassade.

Reisverzekering voor België en Senegal - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Senegal. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Senegal.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Senegal kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Senegal in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Senegal te bezoeken evenals aan Senegalese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Senegalese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Senegalese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Senegalese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Senegalese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 673 00 97 of per email ambassadesenegal@skynet.be