Oekraine Flag

De Oekraiense Ambassade in Brussel

België Flag

Oekraiense Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Oekraiense Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Oekraiense diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Oekraine in België.

Adres:

De Oekraiense Ambassade in België
Ukrainian Embassy in Brussels, Belgium Albert Lancasterlaan 30-32 1180 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 379 21 24 (+32) 2 379 21 00 / 2 379 21 19

Faxnummer:

(+32) 2 379 21 79 (+32) 2 379 21 74

Email:

emb_be@mfa.gov.ua

Website:

www.mfa.gov.ua/belgium

Ambassadeur:

Mr Ihor O. Dolhov

Openingstijden:

De Ambassade van Oekraine in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Oekraiense belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Oekraiense Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Ihor O. Dolhov - Ambassadeur van Oekraine in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 379 21 24 (+32) 2 379 21 00 / 2 379 21 19 of email emb_be@mfa.gov.ua

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Oekraiense ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Oekraine in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Oekraiense Consulaten in België

Ver verwijderd van de Oekraiense Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Oekraiense Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Oekraiense consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Oekraine in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Borgloon

Zoek een hotel in de buurt van de Oekraiense Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Oekraiense ambassade.

Reisverzekering voor België en Oekraine - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Oekraine. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Oekraine.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Oekraine kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Oekraine in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Oekraine te bezoeken evenals aan Oekraiense burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Oekraiense Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Oekraiense visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Oekraiense nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Oekraiense Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 379 21 24 (+32) 2 379 21 00 / 2 379 21 19 of per email emb_be@mfa.gov.ua